Lehetőségek 5 km-en belül

Likas-kő barlang

Közvetlenül Bakonybél határában, a Tönkölös-hegy déli oldalán bújik meg a Likas-kő apró barlangja. A dolomit kőzetben kialakult barlang mindössze 6 m hosszú. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy a barlangot a régi idők embere is gyakran felkereste. A bejárat előtti kis tisztásról a zöld lombok közt megpillanthatjuk a völgyben elnyúló Bakonybél házait.

 


 Bakonyvári Vadszőlő Szálló és Étterem

http://www.bakonybel.extra.hu

 
 
 


Bakonyi Erdők Háza

https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/magas_bakony_bakonyi_erdok_haza/1/1

 
 
 


Szabadtéri Néprajzi Múzeum és Tájház

 
 
 
 


Pannon Csillagda

A Pannon Csillagda 800 m2 látogató központjának főbb elemei: csillagászati távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati és űrkutatás történeti kiállítások.
( A csillagda weblapja )

 


Boroszlán Tanösvény

 
 
 
 


Odvaskő

 
 
 
 


Szt. Mauriciusz Monostor

( A monostor weblapja )

1989-ben a magyar kormány hatályon kívül helyezte a szerzetesek működését megtiltó rendeletet. A megváltozott politikai helyzet a Magyar Bencés Kongregáció számára is a monasztikus karizma többféle módon történő megélését teszi lehetővé. 1998-ban a rendi vezetés jóváhagyásával újraindult a szerzetesi élet Bakonybélben. A kis létszámú közösség intézmények nélkül, a monasztikus szerzetesség évezredes hagyományából táplálkozva éli mindennapjait.

Életünk forrása az imádságban megélt Isten-keresés. A liturgia odaadó és igényes végzése mellett a Szentírás napi olvasása és a személyes imádság, meditáció teszi lehetővé, hogy Krisztust tanítványaiként élhessünk. A testvéri közösségben napról napra megtapasztaljuk Isten irgalmát, az osztozást és a sorsközösséget. Mindennapi munkánk része a monostorhoz tartozó park, a gyümölcsös és gyógynövény-kert gondozása, kézműves termékek előállítása, vendégfogadás, lelki gondozás és lelkipásztori feladatok ellátása.

Közösségünk újraalapítója és első perjele Kiss Domonkos atya, szolgálata idején történt a gyógynövénykert telepítése, a monostori ajándékbolt és zarándokudvar létesítése. 2000-től a Szent Mauríciusz Monostor a Pannonhalmi Főapátságtól függő perjelségként működik. 2007-től Halmos Ábel a közösség vezetője. 2010 és 2013 között pályázati lehetőségeket kihasználva felújításra került a barokk monostorépület, vendégház épült a monostor udvarán, valamint megújult a történeti kert.