Házirend

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Szállás

Az érkezés napján a házat vendégeink 14.00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el.
Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be.

Dohányzás

Az épületekben dohányozni, valamint füstölőt használni tilos! A kertben dohányzásra kijelölt helyek: a kiépített tűzrakóhely környéke, valamint a ház előtti tornác. Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

A kert és az épület zárása

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatóak kulcsra.

Háziállatok

A vendégházba semmilyen háziállat nem hozható be. Kérjük ügyeljenek arra, hogy az udvaron hagyott állatok a virágokban, bokrokban és a fákban ne tegyenek kárt!

Parkolás

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik épület lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban / parkolásban!

Berendezési tárgyak használata

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, kérjük ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, TV, stb.) kérjük ne vigyék ki a kertbe. Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezik, úgy távozáskor ezt kérnénk visszarendezni.

Takarítás

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell ügyeljenek a tisztaságra.
Távozáskor a házat olyan állapotban kell átadni, ahogy érkezéskor átvették. Amennyiben nincs idő az elpakolásra, mosogatásra és a szemét összeszedésére (mind a házban, mind pedig a kertben és a grillsütők körül), úgy ezt háziasszonyunk térítés ellenében átvállalja: 3.000,- forintért.

Szemét elhelyezése

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges. Ha ezek megtelnének az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a vendégház mellett található nagy kukák valamelyikébe. Újabb szemeteszsák a konyhában található.

Étkezés

A vendégház és a faházak jól felszerelt konyhával rendelkeznek, kérjük étkezésre ezt a helyiséget használni. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat!
Konyha, étkezés
A Vendégház önellátó jellegű, tehát a vendégeknek az étkezésről saját maguk gondoskodnak.

A Vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, amely alkalmas meleg étel főzésére. A
konyhában és kamrában az alábbi eszközök állnak a vendégek rendelkezésére:

  • hűtőszekrény, borhűtő
  • kerámialapos villanytűzhely sütővel
  • mosogatógép
  • vízforraló
  • 16 személyes tányér-, ét-, pohár- kávéskészlet
  • lábasok, fazekak és alapvető főzési eszközök (kések, szűrők, fakanalak, tároló
  • edények)
  • konyharuhák
  • konyhai tisztítószerek.

Kérjük kedves vendégeinket, hogy távozás előtt a használt edényeket szíveskedjenek elmosni
és a hűtőszekrényből a romlandó ételeket eltávolítani.

Kert

A kertet a házigazda gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények épségére, legyen az virág, bokor vagy fa.
Kár és felelősség
A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles
megtéríteni. A kár megtérítéséről a csoport vezetője gondoskodik, akinek nevét a foglaláskor
kell megadni.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni a következő telefonszámok valamelyikén:

Horváth Veronika (Roni) +3630 512-1143


Köszönjük!